Fiscaal voordeel stoelmassage

Fiscaal voordeel Stoelmassage op het werk.


Ook de overheid ziet het belang in van gezonde en fitte medewerkers daarom zijn er fiscale voordelen voor het aanbieden van stoelmassage op het werk.

Er zijn wel regels aan gebonden, om maximaal gebruik te kunnen maken van de fiscale voordelen is het belangrijk dat stoelmassage wordt opgenomen in het arboplan:

Aan de hand van een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) kunt u ervoor kiezen om stoelmassage op te nemen in uw ARBO-plan ter preventie van werkgerelateerde klachten. Daarmee behoren de massages fiscaal tot de nihilwaardering. U kunt dus onbelast en onbeperkt massages verstrekken en opvoeren als bedrijfskosten. De in rekening gebrachte BTW op de factuur kan verrekend worden bij de aangifte omzetbelasting.

De voorwaarden waaraan u volgens de belastingdienst moet voldoen zijn:  • U hebt als werkgever een arboplan.  • De massage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan.  • De massage vindt tijdens werktijd plaats.  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.Massage en de werkkostenregeling (WKR)

Als u stoelmassage niet opneemt in uw ARBO-plan dan valt het onder de werkkostenregeling. Dit hoeft geen probleem te zijn, ook niet als uw werknemer een deel meebetaald.

Binnen de werkkostenregeling kunt u als werkgever uw personeel tot een maximum van 1,2% van de totale loonsom (de vrije ruimte) laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen zonder dat dit belast wordt. U kunt er eventueel voor kiezen om uw werknemer een deel mee te laten betalen.

Voorbeeld:

U wilt de mogelijkheid voor een regelmatige stoelmassage aanbieden in uw bedrijf, stel een maal in de twee weken. De massage kost 20,- euro per persoon waarvan de medewerker 8 euro zelf betaald.

U betaald dan 20 - 8 = 12 euro per massage per persoon. Als er 20 massages gegeven worden in een jaar dan is het totaal 12*20 = 240,- dat onder de werkkostenregeling valt.

Het opnemen van stoelmassage in een ARBO-Plan is het meest voordelig en dat hoeft niet heel ingewikkeld te zijn.
Reactie plaatsen