Overgewicht

Overgewicht en obesitas


In Nederland heeft 44% van de vrouwen en 60% van de mannen overgewicht. Hiervan heeft 13% van de mannen en 14% van de vrouwen ernstig overgewicht. Dit wordt ook wel obesitas genoemd.

Overgewicht komt steeds meer voor terwijl het aantal diëten toeneemt. Elk jaar is er wel weer een nieuwe hype.  Toch lukt het veel mensen niet om gewicht blijvend te verliezen. Er worden diëten gevolgd maar de kilo's zitten er vaak weer snel aan. Dit komt vooral omdat veel diëten niet effectief blijken te zijn op langere termijn.

Jaarlijks zijn er miljoenen Nederlanders die een dieet om af te vallen volgen. Er zijn veel diëten en deze zijn helaas vaak ongezond.  Zo zijn er die weinig calorieën adviseren, zoveel dat lichamelijke processen worden verstoord.  Om af te vallen en productief te kunnen blijven werken, dient een voedingspatroon nauwkeurig te worden samengesteld.

Als werkgever heeft u baat bij werknemers die naast een gezond gewicht, een gezond voedingspatroon hebben. Dat is in de huidige maatschappij niet eenvoudig omdat de voedingsindustrie de vraag naar voeding dat snel en eenvoudig te bereiden is ruimschoots heeft beantwoord.

 

De gevolgen van afvallen bij overgewicht:

  • minder kans op Diabetes type 2 en vermindering van bijbehorende klachten;
  • minder kans op of een vermindering van hoge bloeddruk;
  • minder kans op het ontstaan van hart- en vaatziekten;
  • minder kans op of een vermindering van slaapapnoe;
  • psychisch beter voelen door meer zelfvertrouwen;
  • minder kans op verschillende vormen van kanker;
  • minder kans op gewrichtsproblemen;
  • lichamelijk fitter voelen.

 

Overgewicht is een van de grootste uitdagingen van deze tijd:


Volgens een onderzoek gepubliceerd in The New England Journal of Medicine zouden 2.2 miljard mensen (volwassenen en kinderen) ernstige gezondheidsproblemen hebben door overgewicht.

Omdat een dieet vaak niet werkt waardoor afvallen niet lukt, proberen meer en meer mensen hun overgewicht onder controle te houden door een maagverkleining. Een maagverkleining is alleen niet de oplossing, het kan wel een hulpmiddel zijn voor iemand die te zwaar is.

Wilt u als werkgever meehelpen om overgewicht en obesitas terug te dringen? Verbind dan een gewichtsconsulent aan uw organisatie. Help werknemers om op gewicht te komen en te blijven.

 

Reactie plaatsen