Gewichtsconsulent of voedingscoach | particulier en bedrijf

Gewichtsconsulent of voedingscoach

Voedingscoach.


Een voedingscoach is een coach die gespecialiseerd is in voeding. De onderwerpen kunnen gaan over afvallen, de vraag wat gezonde voeding is of over natuurvoeding.

De voedingscoach is meestal geen diëtist. Je gaat er dus niet naar toe als je een speciaal dieet moet volgen door ziekte of wanneer je obese bent. Een voedingscoach is gericht op de persoon die gezond is maar hulp zoekt om gezonder te eten of om op een gezond gewicht te komen.

Een voedingscoach is een ruim begrip, omdat het ook geen beschermde titel is. Een persoon die alleen voedingssupplementen verkoopt noemt zich ook wel voedingscoach.

Gewichtsconsulent

Een gewichtsconsulent kan zich ook voedingscoach noemen, maar mag zich mits aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland) juist niet bezighouden met de verkoop van supplementen, afslankproducten of maaltijdvervangers.

De BGN Gewichtsconsulent helpt mensen met gezonde voeding. Wat is gezond en hoeveel is gezond? Een gewichtsconsulent geeft advies over een gezond voedingspatroon. Daarnaast helpt de BGN Gewichtsconsulent mensen om een gezond gewicht te bereiken (hulp bij afvallen en aankomen) en geeft advies over bewegen, gewoontes, belemmeringen (wat houdt iemand tegen) en het belang van rust en ontspanning.

Zowel een voedingscoach als BGN Gewichtsconsulent helpen op individuele basis particulieren of personeel. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor een Vitabreak kan je kijken op de site voor meer informatie of neem direct contact op.

Bekijk hieronder het aanbod als je geïnteresseerd bent in ondersteuning online:


Online trainingen en coaching via de werkgever over vitaliteit. 

Online trainingen en coaching als particulier over vitaliteit.

 

Reactie plaatsen