Effect van koffie en stoelmassage?

Wist je dat koffie en een massage iets gemeen hebben? Zowel koffie als massages hebben beide een stimulerend effect, ze veranderen hoe jij je voelt en dat doen ze snel ook!
In koffie zit cafeïne wat je wakker en alert houdt en een massage zorgt van binnenuit voor oxytocine, serotonine en dopamine. 

  • Massage stimuleert de aanmaak van Oxytocine. Oxytocine zorgt ervoor dat je een gevoel van geluk ervaart en verbonden voelt.
  • Serotonine heeft een positieve invloed op stemmingen, zelfvertrouwen, slaap en emotie.
  • Dopamine maakt ons ook blij. Het is een “beloningshormoon”  dingen die ons gelukkig maken, stimuleren de aanmaak van dopamine.

Koffie wordt vaak te veel gedronken op een dag. Een kopje koffie op het werk is helemaal niet zo erg. Het maakt je productiever, tenminste volgens onderzoekers van the London School of Hygiene and Tropical Medicine.

De invloed van koffie en massage.

Cafeïne verbetert zowel het geheugen als de concentratie. Hierdoor neemt het aantal gemaakte fouten op het werk af en het zou op den duur zelfs het aantal bedrijfsongevallen verminderen! Door een massage verminderd het stresshormoon enorm.  Het verbetert daardoor de concentratie en het gaat depressies tegen.

Koffie drinkers zijn alerter, een massage heeft dat effect ook.

Goed nieuws voor koffie liefhebbers: koffie drinkers zijn alerter. Of ze nu nachtdiensten draaien, in ploegendienst werken, of gewoon een 8-urige werkdag hebben maakt niks uit voor de werking van koffie!

Ook een massage maakt je alerter. Massage, en dan vooral massage in het gebied rond de schouderbladen, brengt het vegetatieve zenuwstelsel tot rust. het vegetatieve zenuwstelsel is dat deel van het brein dat ervoor zorgt dat we kunnen overleven. Het maakt ons alert, aandachtig en zet ons op “aan”.

Wat is nu gezond?

Een regelmatige stoelmassage is wel gezonder dan het regelmatig drinken van een kop koffie. Als we koffie drinken gezond willen houden dan zouden we er niet meer van moeten drinken dan twee tot drie kopjes per dag.

Wordt er bij jou op de werkvloer te veel koffie gedronken om alert te blijven? Overweeg dan eens een regelmatig bezoek van een stoelmasseur.

Over de schrijver
Reactie plaatsen