Stoelmassage op een ergonomische massagestoel

De ene stoelmassage is de andere niet.


De ene stoelmassage kan heel anders ervaren worden dan de andere en dat heeft misschien helemaal niks te maken met de stoelmasseur maar met de stoel.

verschil stoelmassages

Bij stoelmassages kunnen er verschillende stoelen worden gebruikt. Het verschil is niet alleen dat de een lichter is voor de masseur om te dragen (of goedkoper in aanschaf) maar ook de mogelijkheden die de stoel biedt om deze goed in te stellen.

Veel stoelen kunnen niet in hoogte worden afgesteld en dat kan lastig zijn bij het masseren. Niet alleen voor de masseur, omdat bij een klein persoon een andere houding zal moeten worden aangenomen dan bij een persoon die veel langer is, maar ook voor de persoon die gemasseerd wordt. De grote van de persoon en de grote van de masseur bepalen ook voor een deel het effect van een bepaalde massagegreep. Een ervaren masseur zal daar niet veel last van hebben maar het is toch fijn als de stoel instelbaar is.

Stoelmassage ergonomische massagestoelErgonomische massage stoel


Bij Vitabreak wordt er gewerkt met een ergonomische massagestoel, de stronglite ergo pro die aanbevolen wordt door David Palmer, een van de grondleggers van stoelmassage. Naast dat de massage stoel een zachte en zeer soepele vinyl laag heeft, heeft deze stoel een heerlijk zittende schuimlaag en dat voel je.  De draagkracht is 270 kg dus geen zorgen voor de persoon die gemasseerd wordt dat de stoel de belastbaarheid niet aan zou kunnen.

Waarom het belangrijk is om te werken met een goede stoel blijkt wel uit een hele prettige mogelijkheid die deze stoel biedt, het kunnen verwijderen van de steunplaten waar normaal de benen op rusten. Doordat deze verwijderd kunnen worden, is de stoel heel comfortabel voor mensen die last hebben van hun knieën. Denk aan blessures of mensen die wat ouder zijn.

Een stoelmassage ervaring moet zo prettig mogelijk zijn. We merken dat het voor sommige mensen erg belangrijk is dat deze stoel zo veel mogelijkheden heeft. Daarnaast kan ook de zitting van de stoel worden veranderd wat prettig kan zijn bij een hoofdmassage of gewoon, omdat iemand liever rechtop zit. Bij pijnlijke of stramme schouder spieren is het soms fijn om wat meer rechtop te zitten.

Er zijn bedrijven die graag zelf zorgen voor een eigen massagestoel en daarom wil ik aanraden om dan deze stoel voor de masseur en het personeel aan te schaffen. Voor een deel uit persoonlijke ervaring, maar zeker ook om de reviews van personen die gemasseerd worden.
Reactie plaatsen