Bedrijfs-stoelmassage Capelle aan den IJssel

Bedrijfs-stoelmassage Capelle aan den IJssel

Vitabreak geeft als stoelmasseur al vijf jaar bedrijfs- en stoelmassage in Capelle aan den IJssel en omgeving. Een stoelmassage op het werk is voor veel mensen geen overbodige luxe en er zijn dan ook veel werknemers die het als een ideale secondaire arbeidsvoorwaarden ervaren.

Stoelmassage op het werk zijn korte massages die ontspannend zijn, maar ook goed helpen bij klachten zoals spanningshoofdpijn. Spanningshoofdpijn kan ontstaan door stress, maar ook door vermoeidheid.  Door het turen naar een beeldscherm is de spanning op de ogen groot waardoor er hoofdpijnklachten kunnen ontstaan en klachten aan de nek.

Er zijn zo’n 2 miljoen mensen aan het werk elke dag op kantoor waarvan de meeste voornamelijk werken achter een beeldscherm. Ook blijkt volgens een onderzoek van het CBS, dat vier op de tien werkenden vaak ook nog thuis werken in de avonduren of het weekend.

Zorgen voor energie door ontspanning


De uren die we met zijn allen achter de computer doorbrengen zijn dan ook niet te tellen. Is het al onverstandig voor de gezondheid om zolang te zitten, werken achter een beeldscherm maakt het alleen maar ongezonder. Er wordt langdurig eenzelfde houding aangenomen en vaak is die houding ook niet goed voor nek, schouders en armen.

Tijdens een stoelmassage worden dan ook die gebieden van het lichaam gemasseerd die op een dag heel wat te verduren hebben. Hoofd, nek, schouders, armen en niet te vergeten de handen. De massages zorgen voor ontspanning van de spieren en dat de doorbloeding weer goed op gang komt.

Frequentie stoelmassages.

Het effect van een massage is het grootst wanneer regelmatig een massage wordt ondergaan. Geadviseerd wordt dan ook een frequentie van 1x in de twee weken. Er zijn bedrijven die zelfs elke week een stoelmasseur langs laten komen, maar er zijn ook organisaties die 1x in de maand voldoende vinden. Het is afhankelijk van het doel. Zo is een massage in de maand heel fijn als ontspanning en wordt deze vaak geboekt rond (afdelings-) vergaderingen.

Als het doel meer gericht is op onderhoud van de spieren en het verlagen van de werkstress dan kan 1x in de twee weken voldoende zijn. Hebben de mensen stressvol werk waarbij concentratie en energie erg belangrijk is? Dan zou het mooi zijn als de stoelmasseur een keer per week langskomt.

Stoelmassage kosten.

De kosten van een stoelmassage lijken misschien hoog om als werkgever te dragen. Zeker als het bedrijf minder dan 10 werknemers heeft. Juist de bedrijven die het met minder werknemers moeten doen hebben bij een regelmatige stoelmassage zoveel voordeel. Want wat als er een of twee van die werknemers uitvallen? Het werk wordt dan verdeeld over de andere mensen wat zorgt voor een toename van werkdruk en ziektekosten. Een zieke werknemer zou gemiddeld al gauw € 250,- per ziektedag kosten.

Een regelmatige stoelmassage aanbieden werkt preventief bij veel klachten waardoor mensen zich genoodzaakt voelen om zich (langdurig) ziek te melden.


Bedrijfs-stoelmassageDenk aan:


  • Stress, spanning of burn-out.
  • RSI
  • Hoofdpijnklachten
  • Een nek die vastzit, schouder en rugklachten.

 

Die kosten van een regelmatige stoelmassage op het werk vallen niet onder de werkkostenregeling. Ook de overheid heeft ingezien dat een stoelmassage een mooie manier is om de vitaliteit van personeel te verhogen en ziekteverzuimkosten terug te dringen. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden en die kunt u hier lezen.

De voordelen van een bedrijfsmassage in de vorm van een stoelmassage lopen uiteen van het kunnen aanbieden van een mooie en zeer gewaardeerde arbeidsvoorwaarde tot het verbeteren van het imago van het bedrijf en meer werkplezier. Op de site zijn er verschillende artikelen met informatie over welke effecten verwacht kunnen worden.

sportmasseur bedrijven  Sportmasseur als masseur op het werk


Vitabreak verzorgt naast stoelmassage ook sportmassage op locatie van de werkgever. Dit vaak als een groep mensen de plannen heeft om mee te doen aan een sportevenement. Het trainen voor een evenement gaat vaak heel intensief ook al is het voornamelijk voor een goed doel en voor het plezier. Het gebeurd dan ook regelmatig dat mensen tijdens het trainen last krijgen van spierpijn of door stijve spieren een blessure oplopen. Ondersteun dat vastberaden succesteam van uw bedrijf eens door een sportmassage aan te bieden.

Stoelmassage t.b.v. klachten als werkstress verminderen

Stoelmassage om klachten aan rug, nek, schouders en armen te verminderen of zorgen voor die nodige ontspanning op het werk?


Stoelmassage

Als je ook een bedrijfsmasseur voor een stoelmassage of een sportmasseur wil reserveren in Capelle aan den IJssel, bel dan 0180-396890 of neem contact op via het contactformulier.

 

Stoelmassage gerelateerde artikelen:

Tips stoemassage boeken op de werkplek

Voordelen stoelmassage op het werk

Reactie plaatsen