Stoelmassage als vitabreak

Stoelmassage als Vitabreak:

Een stoelmassage inzetten als vitabreak is ideaal om de druk die vaak heerst in bedrijven even los te kunnen laten. In 15 tot 20 minuten wordt niet alleen gezorgd voor het loslaten van werkdruk of spanning, wat heel goed is voor de concentratie, maar ook zorg besteed aan het lichaam.

Er zijn nog heel veel mensen die te weinig aandacht besteden aan de zorg voor zichzelf zowel lichamelijk als mentaal. Dat brengt klachten met zich mee die niet alleen in privé sferen voor problemen kan zorgen, maar ook op het werk.

Als organisatie er achter staan dat mensen op de werkvloer iets aan hun gezondheid doen, zorgt voor teamgevoel, meer plezier in het werken bij het bedrijf en meer geluk en balans. Massage is een hele mooie en effectieve manier om gezondheid en het bewustzijn van mensen en hun gezondheid te bevorderen.

Waarom is een massage zo goed voor ons?

Massage kent een hele lange geschiedenis. Het zorgt voor ontspanning en verbinding tussen het lichaam en het brein. De samenwerking tussen het brein en lichaam is ontzettend belangrijk als het gaat om gezondheid. Recent tonen onderzoekers o.a. de samenwerking van de darmen en het brein aan. Een goede darmflora heeft veel te maken met de beleving van stress.

Steeds meer mensen nemen regelmatig een massage en dat komt niet in de laatste plaats, omdat er zoveel mensen zijn die last hebben van stress en de gevolgen daarvan.

Het is een ambacht die herontdekt wordt. Twee handen die zorgen voor aandacht en daardoor het gevoel er te mogen zijn. Een erg belangrijk effect van massage is, dat door massage, door de aandacht, er groei te merken is in zelfvertrouwen.

Verbeteren zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen bepaald veel in het leven van een mens. Het is precies het zelfvertrouwen dat zal zorgen voor het maken en ook zelf kunnen maken van keuzes. In bedrijven met zelfsturende teams is dat zelfvertrouwen o.a. erg belangrijk. Maar niet alleen de toename van zelfvertrouwen is zo’n mooi effect.

Door tijd te nemen voor ontspanning worden we als mens creatiever. Vaak genoeg hebben we een taak of probleem waar we te lang over blijven nadenken. De focus op die taak is dan zo sterk dat we een oplossing niet meer zien. Ontspannen, het probleem of de lastige taak even loslaten zorgt ervoor dat we vaak komen tot hele creatieve oplossingen. Meestal ook sneller dan dat we geforceerd eraan blijven werken.

Geef je als leidinggevende het goede voorbeeld?

Het is wel van belang dat mensen in een organisatie zoals het management of de leidinggevende ook achter het idee staan. Door zelf het goede voorbeeld te geven en deel te nemen aan activiteiten voor het personeel om gezondheid te bevorderen, doen meer mensen actief mee.

Wil een Vitabreak zoals in de vorm van een stoelmassage echt een verschil uitmaken in de sfeer en bevordering van gezondheid op het werk dan zou ook die leidinggevende er voor open moeten staan. Mijn ervaring als stoelmasseur is dat leidinggevenden, dat helemaal geen probleem vinden om er als extra taak bij te krijgen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen