Fitcoach starten met (meer) bewegen

Fitcoach.

Een fitcoach is een coach die iemand helpt met het starten om (meer) te gaan bewegen of sporten. Vaak in de vorm van wandelen, maar ook bij fitnesscentra.

Wandelen met Fitcoach


Wandelen met een fitcoach kan persoonlijk zijn, face to face, door samen of in een groep te wandelen. Het kan ook in de vorm van online coaching. Je krijgt daarbij de beschikking over een stappenteller of  een activity tracker en toegang tot een programma waarbij jouw dagelijkse activiteiten na synchronisatie in worden vastgelegd. Zo krijg je inzicht in hoeveel je beweegt. Samen met de coach werk je aan het verbeteren van jouw conditie en wordt je actiever door meer stappen te zetten op een dag en je intensiteit van de activiteiten te verhogen.

Naar een fitcoach gaan is zeer geschikt voor mensen die niet gewend zijn om te bewegen en voor mensen die graag willen afvallen. Wandelen werkt heel positief als het gaat om het verbranden van vet en opbouwen van conditie en spierversterking.

Een fitcoach is dus geschikt om met behulp van een coach aan de slag te gaan om een actiever leven te leiden. Je wordt geholpen om zowel letterlijk als figuurlijk stappen te zetten om in vorm te komen.

Er zijn veel programma’s op de markt die bijhouden hoeveel stappen je zet, maar de fitcoach helpt je om die actievere levensstijl vol te houden.

Wil je daar meer over lezen? Een van de diensten van Vitabreak is begeleiding door meer te bewegen, lees daarover meer op de pagina wandel je fit en slank met een coach.

Verschil fitcoach en personal trainer:


Personal coach


Een personal coach of trainer gaat een stapje verder dan de fitcoach. Het is individuele coaching waarbij je geholpen wordt om jouw gewenste resultaat te behalen met sporten. Vaak vind je een personal coach in de fitnessbranche. De betreffende sport wordt onder begeleiding van een coach getraind en zal je persoonlijk adviseren en motiveren.

De aandacht van een personal coach is gericht op het verkrijgen van de juiste uitvoering van de sport en het behalen van resultaat volgens een voor jouw op maat (realistisch en veilig) gemaakt programma. Een personal coach kan ook op de hoogte zijn van voeding zoals sportvoeding. Voeding die jou bij jouw sport zal ondersteunen.
Reactie plaatsen