Coaching  tijdens een wandeling of online

Tijd voor een goed gesprek?

Gratis stressdagboek:

Life coaching en coaching bij te veel spanning en stress

We kennen allemaal wel die momenten in het leven dat het even niet lekker gaat. Daar komen we vaak snel weer overheen of we vinden een manier om het leven wat aan te passen. Dat is niet altijd zo. Misschien ken jij wel het gevoel dat je vastgelopen bent, geen oplossing ziet voor een situatie of komt een gevoel van onbehagen over hoe je leven is regelmatig terug? 


Er niets aan doen is eigenlijk geen optie want zo'n situatie wordt vaak alleen maar erger. Wachten op de dag dat het allemaal vanzelf over zal gaan, jij je beter zult voelen is niet de beste manier. Het kan zorgen voor piekeren, boos worden, geïrriteerd zijn, het doet je zelfvertrouwen afnemen en neemt het geluk weg uit je dagelijkse leven. 

Wandelcoaching is een vorm van coaching die ideaal is als je het even niet meer overziet of last hebt van veel te veel spanning en stress. Je ervaart de rust en ruimte en doet ook nog eens aan beweging in de natuur wat je hersenen helpt om helderder te kunnen denken. 


Bij wandelcoaching loopt de coach niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk een tijdje met je leven mee.

Coachtraject op maat

Wandelcoaching heeft veel voordelen boven het coachen in een ruimte, zoals een coachplek, thuis of op kantoor. Er zal in overleg met jou een traject op maat gemaakt worden zodat het aansluit bij waar jij je prettig bij voelt. Een traject bestaat daardoor meestal uit een combinatie van gesprekken op locatie, wandelen en online coaching.

Voordelen van een gesprek tijdens een wandeling in de natuur

Letterlijk & figuurlijk meer lucht

Letterlijk en figuurlijk kom je in beweging

Je komt uit je hoofd door te bewegen 

Prikkeling zintuigen waardoor je beter bij je gevoel komt

Stiltewandeling voor visualisatie en ademhaling

Betere bewustwoording 

van houding en gedrag

Ervaringen wandelcoaching:

Tijdens de wandelingen voel je je al veel beter. De frisse lucht, rustige ontspannen sfeer en heerlijke ruimte die je ervaart zorgen voor een goed gevoel en alleen dat maakt het al zo'n prettige ervaring. De coach gesprekken gaven mij niet alleen een beter inzicht maar ook een rustpunt in mijn drukke leven. Het is fijn om met iemand samen te kunnen brainstormen over zowel de moeilijke momenten als de momenten dat het goed gaat. Ik heb een hoop stappen gezet, inderdaad zowel letterlijk als figuurlijk. Bedankt daarvoor! 

Lianne R - Capelle aan den IJssel

Fijne gesprekken gehad en er een nieuwe gezonde gewoonte aan overgehouden maar ik ben nog steeds alleen een mooi weer wandelaar. 

Richard uit Rotterdam

Waar gaan we samen wandelen?

Wandelcoaching route

De wandelcoach route wordt gekozen in overleg en vindt o.a. plaats in:

 • Kralingse bos te Rotterdam
 • Kralingse plas te Rotterdam
 • Trompenburg tuin te Rotterdam Kralingen
 • Schollebos te Capelle aan den IJssel
 • Hitland te Nieuwerkerk aan den IJssel
 • Route rotte / bergse bos Rotterdam

De wandelingen duren ongeveer een uur

Wandelcoaching bij te veel spanning of stress:

Bij spanning en stress

Met wandelcoaching bij te veel spanning en stress krijgt je letterlijk en figuurlijk meer lucht. Wandelen in de natuur doet je goed omdat je buiten bent, je krijgt weer rust in je lijf en hoofd. Buiten wandelen prikkelt je zintuigen, je voelt je na een wandeling energieker en er ontstaat weer ruimte voor nieuwe ideeën en mogelijkheden. Bewegen in de buitenlucht draagt bij aan een snel herstel. 


We werken aan duurzaam resultaat. We bestrijden niet alleen de symptomen. Samen zoeken we naar de oorzaken en wordt je geholpen die aan te pakken. Terugvalpreventie is belangrijk en daarom volgen we je als je dat wenst voor langere tijd. 


Wandelcoaching via de werkgever:

Voorkomen en verhelpen van spanningsklachten is een gezamelijke verantwoordelijkheid van werknemer en werkgever. Mogelijk kan je wandelcoaching bij spanning en stress doen vanuit jouw persoonlijke budget. 

Meer over de begeleiding bij te veel spanning en stress:

Coaching bij te veel spanning en stress op het werk of privé 

in acht stappen

Wandelcoaching op de mooiste plekjes in en rond Rotterdam

Coaching bij spanning en stress in acht stappen:

 • Kennismakings / oriëntatiegesprek
 • Bepalen van de huidige toestand.
 • Herstellen van energie en conditie.
 • Omgaan met stress en emoties
 • Versterken van competenties
 • Bepalen levensmissie en (her) ontdekken van je talenten en drijfveren
 • Omgevingsfactoren
 • Terugvalpreventie en follow-up

Werkwijze:

Coaching bij spanning en stress in acht stappen betekent niet automatisch ook 8 coachsessies. De acht stappen kunnen in minder en soms in meer sessies worden doorlopen. Hoeveel sessies nodig zijn,  wordt in onderling overleg bepaald en kan tijdens het traject worden aangepast naar behoefte.


Het is o.a. afhankelijk van de huidige mate dat er spanning en stress ervaren wordt. 

Gesprek met een life coach

Waar sta jij? Wat ervaar je van binnen? Waar loop je figuurlijk tegenaan? Wat wens je? Heb je constant een gevoel dat het allemaal maar meer moet, beter, groter, succesvoller en dat alles wat je kan bedenken bij het groots en succesvol zijn ook nog in harmonie moet zijn met elkaar? 


Als je met vragen loopt over je leven dan lopen we geregeld in kringetjes rond. Je kent het piekeren, geen keuzes kunnen maken, wel willen maar niet doen of niet weten hoe of waar te beginnen. Allemaal vragen die iemand in zijn leven kan tegenkomen en voor zichzelf wenst op te lossen. Alle ballen moeten in de lucht worden gehouden en dat legt een grote druk op je schouders. Zoveel druk dat je jezelf compleet voorbij loopt. Herken je iets? 


Uit die cirkel stappen is niet eenvoudig, zeker niet alleen. Je hebt gewoontes of dingen geleerd waarvan jij denk dat het zo moet,  maar diep van binnen voelt dat misschien helemaal niet zo goed

Neem je die sprong in het diepe of blijf je in het kikkerbad?

Een gesprek aangaan met een life coach klinkt je misschien wat vaag of eng in de oren. Hoewel er veel coaches zijn in Nederland, is het niet zoals in Amerika waar iedereen een coach of therapeut lijkt te hebben bij levensvragen of carriëre.


Waarom ga je naar een coach? 
Is het niet veel te duur voor een gesprek en een kop thee of koffie?


Naar een life coach gaan kan duur zijn als je verwacht dat er een oplossing voor jouw probleem door de coach zal worden gegeven. Als je zelf niet aan de slag gaat met wat er in de gesprekken voor inzicht bij je wordt opgedaan. Zie het als een sprong in het diepe met zwembandjes. Je moet het zelf doen, een coach zal je niet duwen maar helpt je wel om je hoofd boven water te houden in tijden dat je dat net even nodig heb. 


Bij wandelcoaching kom je zowel figuurlijk als letterlijk in beweging. Je werkt niet alleen aan de vraag die je hebt maar neemt actief deel aan het proces om een oplossing te vinden. Aan de slag dus met je hoofd en je lijf, want doen is het antwoord op veel vragen. Bij wandelcoaching loopt de coach een tijdje met je leven mee. Maakt je allert op de omgeving en stopt af en toe om op adem te komen of de tijd te nemen om je een keuze te laten maken bij een kruispunt. Hoeveel kilometer je wenst te lopen, hoe lang achter elkaar en hoe uitdagend je 'de wandeling' wilt laten zijn, is aan jou. 


Wanneer een goed gesprek?

Wanneer je durft te investeren in je eigen geluk. Ja, in geld,  maar het is veel belangrijker dat je durft te investeren in tijd en in jezelf.  Dat je de keuze maakt dat jouw geluk een belangrijke investering in tijd waard is.

Als je op zoek bent naar wie je bent, wat je wilt en wat je kan. Wat je doet en belangrijk vindt, is in elke levensfase weer anders. Af en toe is het fijn of zelfs nodig om even de tijd te nemen om te zien of je nog op de goede weg zit. 

Als je klaar bent met uitstelgedrag, het toekijken vanuit het kikkerbadje hoe anderen het doen. Als je wilt gaan doen wat het dan ook is dat je graag wilt, voelt te moeten doen. Wat is het doel dat je wilt bereiken?

Als alle ballen in de lucht houden je veel te veel energie kost en je uitput. 

Als je het niet meer allemaal alleen wilt doen en op zoek bent naar verbinding.

Online coaching via videochat en e-mail

Bij online coaching krijg je toegang tot de online omgeving waar je samen met jouw coach de trainingen kunt volgen. Je hebt ook bij online coaching persoonlijk contact met je coach via videochat, e-mail of in de online omgeving. De trainingen bestaan uit het werken aan jouw doelen door schrijfopdrachten en vragen voor meer inzicht in jezelf. Je hebt minimaal eens per twee weken online contact met jouw coach.  Wandelcoaching is mogelijk om apart bij te boeken, zie de wandelregio's 

Tarieven losse coachsessie online of wandelcoaching

(incl. BTW voor particulieren) 

Wandelcoaching

€ 350,-

3x wandelcoaching binnen 3 maanden

Online coach

€ 215 ,-

3 online coachsessies binnen 3 maanden 

Wandelgesprek

€ 130,-

Wandelgesprek van 

60 - 90 min

Online gesprek

€ 79,-

Online coachgesprek van 50 -60 min

Direct stappen zetten? 

Vergoeding wandelcoach:

Gesprekken met een coach zijn niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Wel kan het zijn dat je een 'Walk & Talk' kunt voldoen van je persoonlijke budget via jouw werkgever onder het kopje loopbaancoaching of burn-out preventie. Als ondernemer kan je coaching zakelijk boeken en de BTW uiteraard verrekenen.