Burn-out coach wanneer ga je daar naartoe?

Wanneer ga je naar een burn-out coach

Een burn-out coach is een coach die zoals de naam al doet vermoeden mensen helpt die burn-out zijn. Wanneer dus eigenlijk het kwaad al is geschiet en de betreffende persoon ziek thuis zit met een diagnose van een arts dat hij of zij burn-out is.

Een burn-out is dus iets anders als last hebben van veel spanning en stress, overspannen zijn of depressieve klachten hebben.

Een burn-out wordt in principe in verband gebracht met het werk hoewel dat niet altijd het geval hoeft te zijn. Iemand met een burn-out ziet vaak de weg naar herstel niet meer, vindt het erg moeilijk om oplossingen te zien of om keuzes te maken.

Fases naar een burn-out toe


Een burn-out betekent dat iemand al verschillende fases achter zich heeft. Het start met het ervaren van spanning en stress en het ontwikkelen van steeds meer klachten. Zodra die stress langer aanhoudt en klachten zich uit gaan breiden, komt iemand in de fase van overspannen zijn. Door op de signalen niet te reageren en niets te doen of te leren anders met situaties en/of emoties om te gaan, zodat een situatie veranderd, dan beland iemand in een burn-out.

Een burn-out coach werkt samen met jou en de bedrijfsarts


Hoe de sessies met een burn-out coach eruit zien, verschilt van de werkwijze van de coach en de persoon die burn-out is of in welke fase de persoon zit. Vaak zal er aandacht besteed worden aan de werkplek om de reden dat iemand burn-out is geraakt aan te kunnen passen. Als iemand immers hersteld is van een burn-out zal het geen goed doen als aan de situatie op het werk niets is veranderd. Een burn-out coach werkt dus ook samen met de bedrijfsarts en werkgever voor re-integratie van de persoon op het werk.
Reactie plaatsen