Wat is een stresscoach of stresscounselor?

Wat is een stresscoach of stresscounselor?

Een stresscoach is een coach die gespecialiseerd is in het begeleiden van mensen met stressklachten. Bij een stresscoach wordt je geholpen om beter met stress om te gaan. Als jij je gejaagd voelt, last hebt van te veel spanning of klachten hebt die symptomen zijn van te veel stress dan helpt een stresscoach jou om te ontdekken wat je daar tegen kan doen.

Een stresscoach is een life coach die gespecialiseerd is in het behandelen van mensen die door werk of in hun privé leven overbelast zijn. De coach helpt je om klachten van een dreigende burn-out of overspannen raken te herkennen en erger te voorkomen.

Je gaat samen met de coach op onderzoek uit naar wat het is dat je stress bezorgt, je energie geeft en je juist energie kost. Er wordt vaak veel aandacht besteed aan praktische oefeningen, denk dan aan ademhalingsoefeningen, meditatie of mindfulness.

Een stresscounselor heeft de kennis om preventief aan de slag te gaan met stressproblemen door stressmanagement. Het gaat daarbij niet altijd zozeer om het verhelpen van klachten en daar weerbaarder tegen te worden, maar juist je leven zo in te richten dat er sprake is van minder stress.

Met een stresscoach aan de slag tegen langdurige stress.


Stress wordt vaak veroorzaakt door het gat dat zit tussen je huidige situatie en de situatie die je wenst of het gevoel de controle te verliezen over een situatie. Je leert dan ook vaak om meer te leven in het nu, het accepteren dat je over sommige dingen geen controle hebt en je vooral bezig te houden met de dingen die je prettig vind, je goed kunt en waar je wel controle op kunt uitoefenen.

Een stresscoach is vaak een stresscounselor, maar noemt zich coach, omdat dit een bekender begrip is dan counselor. Je gaat samen met de coach aan de slag naar de oorzaak, wat de gevolgen zijn van de stress en krijgt ondersteuning bij het oplossen ervan.
Reactie plaatsen