Verschillende soorten stoelmassages

Stoelmassage is zo populair dat er al snel diverse varianten zijn ontstaan op de ontspanningsmassage.

Een aantal verschillende soorten stoelmassages zijn:

Een thaise stoelmassage:

Een thaise stoelmassage wordt als intenser ervaren dan een ‘gewone’ stoelmassage. Bij de thaise massage wordt er een massage gegeven die een combinatie is van acupressuur, reflexologie en het rekken van armen, schouders en nek.

Een bamboe stoelmassage:

Een bamboe stoelmassage is een massage die wordt uitgevoerd met (verwarmde) bamboe stokken. Het is een massage die oorspronkelijk komt uit China maar bamboe stokken worden ook veel gebruikt bij massages als Lomi Lomi, een massagevorm uit Hawaii. Met de bamboe stokken wordt er meer intensiteit ervaren door de druk van de bamboe stokken. De bamboe stokken zijn er in diverse maten en gewicht (stokken zijn hol of massief) waardoor elke bamboe stok weer zijn eigen intensiteit kent.

Hotstone of jade steen stoelmassage.

Hotstones of jade steden worden ook gebruikt bij een stoelmassage. Prettig aan deze vorm is dat de stenen ook verwarmd kunnen worden wat extra verlichting biedt bij spierpijn. Jade stenen zouden daarnaast een heilzame werking hebben waar sommige mensen  gevoelig voor zijn en het daarom erg prettig vinden.

Een magneet stoelmassage.

Een magneet massage wordt uitgevoerd met speciale hulpmiddelen die magnetisch zijn. Het zijn massages waarbij er weinig tot geen druk hoeft te worden uitgevoerd om effect te hebben. De massage worden aanbevolen bij pijn en blessures. Er zijn sportmasseurs die een sportmassage graag afsluiten met een magneetmassage, omdat het de effecten van een sportmassage lijkt te versterken.

Een Chinese stoelmassage.

Bij een Chinese stoelmassage worden er Tuina massagetechnieken gebruikt op de meridianen en aandacht besteed aan acupunctuurpunten. Een heel mooi en uitgebreid stuk over de Tuina is te vinden op qing-bai. De moeite waard om eens te lezen.

Een Shiatsu stoelmassage.

Shiatsu is een drukpuntmassage uit Japan. Het is een vorm van manuele therapie die wordt uitgevoerd met duimen, vingers, ellebogen, knieën en handpalmen.

De touchpro stoelmassage is gebasseerd op de Japanse massage met drukpunten. Er is wel een groot verschil tussen een stoelmassage met een gediplomeerd Shiatsu masseur en dat wordt nogal eens verward. Een Shiatsu masseur ondergaat een opleiding van drie tot vier jaar en een touchpro stoelmasseur een opleiding van vier dagen. Meer weten over een Shiatsu massage? Hier staat daar een uitgebreid artikel over op Shiatsu Nederland

Er is zelfs al een variant op de Lomi lomi massage voor een stoelmassage maar dan zonder olie. Het gaat dan om een zeer zachte massage waarbij het vooral gaat om de energie en zachte massagegrepen die ritmisch in elkaar overlopen. Hier kunt u meer lezen over de LomiLomi massage DOENCCG.

Mogelijkheden voor een stoelmassage.

De mogelijkheden voor een stoelmassage lijken haast oneindig maar de meeste van deze massages hebben meer effect en worden als prettiger ervaren als ze worden uitgevoerd op een massagetafel of speciale mat op de grond.

Een ontspannen stoelmassage of een stoelmassage gericht op een klacht werkt prima en is heel effectief voor massage op het werk.  Dat er af en toe een goede hoofdmassage nodig is om hoofdpijn aan te pakken is net dat beetje extra dat aangeboden kan worden met een stoelmassage van Vitabreak.

Over de schrijver
Reactie plaatsen