Tlastics op kantoor tegen spanning en stress

TLastics 

Tlastics bedrijfsyoga

Voor soepele en sterkere spieren

Tevreden medewerkers, minder kosten door uitval en betere prestaties zijn reden om aandacht te besteden aan de vitaliteit van medewerkers. Maar denk ook eens aan minder stress, het verbeteren van de werksfeer, imago van het bedrijf en teambuilding. 

Hoe kan dat worden gerealiseerd in onze vaak té drukke maatschappij?

Bedrijfsyoga 

Bedrijfsyoga is een hele fijne manier om aandacht te besteden aan de vitaliteit op het werk. Het is rustgevend, ontspannend, mensen worden zich (beter) bewust van hun lichaam en ontwikkelen op termijn een sterk en gezond lichaam. Een lichaam met energie


Met TLastics wordt er op de werkvloer workshops gegeven gericht op het versterken en versoepelen van spieren met de nadruk op het creëren van innerlijke rust en ontspanning. De oefeningen zijn eenvoudig te volgen en kunnen naar wens op een stoel of een yoga mat worden beoefend. 

Workshop voor kantoorpersoneel

Investering

De kosten per workshop van 1 uur zijn v.a. 150,- (excl. BTW) per les.


Materiaalinvestering: yogamatten. De yogamatten kunnen verzorgt worden en zullen i.v.m. hygiëne eigendom worden van de cursisten.

Overige benodigdheden: handdoek

Groepsgrootte: in overleg

Benodigde ruimte: Elke ruimte die schoon is en vrij van geluidsoverlast.

TLastics bedrijfsyoga workshops worden gegeven in de regio:

  • Rotterdam
  • Gouda
  • Zoetermeer
  • Waddinxveen
  • Nieuwerkerk aan den IJssel
  • Capelle aan den IJssel
  • Krimpen aan den IJssel
  • Moordrecht
  • Zevenhuizen

Werkkostenregeling:


De workshops vallen onder de werkkostenregeling. Dit betekent dat 1.2% van de totale loonsom van het bedrijf mag worden besteed aan onbelaste vergoedingen. Door de WKR is het mogelijk dat de lessen kostenneutraal kunnen worden aangeboden op het werk. TLastics valt niet onder de gerichte vrijstelling wat wel zo is bij stoelmassages. Een regelmatige stoelmassage op het werk valt dan ook niet onder de werkkostenregeling en is ook een goede manier om de gezondheid van personeel te bevorderen. Meer daarover lezen?

Stoelmassage op locatie

Stoelmassage fiscaal voordeel stoelmassage op het werk.

TLastics - bedrijfsyoga op het werk

Hoe introduceer ik een beweegprogramma op het werk?

TLastics en kantoorpersoneel.

Vooral voor kantoorpersoneel wat het merendeel van de dag zit, zijn de Tlastics lessen een uitkomst. Veel zittend werk brengt klachten met zich mee aan nek, schouders en armen. Ook hoofdpijn en rugklachten komen vaak voor door het werken voor een beeldscherm en het aannemen van eenzelfde (vaak ook verkeerde) houding. De Tlastics lessen zorgen dan ook niet alleen voor meer beweging op een dag wat zo belangrijk is voor de algehele gezondheid. De kracht van Tlastics is dat spieren sterk en soepel worden gehouden en de bewustwording van het lichaam verbeterd.


TLastic bedrijfsyoga lessen zijn niet “zweverig” zoals ook wel van yoga wordt gedacht. Het is een laagdrempelige manier van versterken en versoepelen van spieren met aandacht voor het innerlijk. Een goede manier van stresspreventie en stressvermindering door de combinatie van oefeningen en bewuste ademhaling. 

Strammer worden van spieren

TLastics en lenigheid

Lenigheid van spieren wordt te vaak onderschat. We worden allemaal ouder waarbij niet alleen onze spiermassa afneemt maar de spieren ook strammer worden. Het belang van soepele spieren merken we vaak pas op oudere leeftijd. De grootste verandering is vaak te merken rond het 40ste levensjaar. Als spieren stijver worden is het gevolg dat blessures sneller kunnen ontstaan en we ons minder vitaal gaan voelen.


Het lichaam en de geest staan in verbinding met elkaar en vaak realiseren we ons dat niet. Wat we denken, heeft effect op het lichaam maar als het lichaam stram wordt, dan heeft dat ook effect op het brein. Met TLastic wordt deze lenigheid onderhouden wat niet alleen zorgt voor een fitter lichaam maar ook een fitter brein. 

Hoe krijg je stevige en lenige spieren?

Waarom TLastics?

Yoga kan te ver gaan als het gaat om moeilijkheidsgraad. Het wordt soms ook als "zweverig" gezien.  TLastics is dan de oplossing om toch te voldoen aan de spiernorm. Een van de drie normen die Nederland hanteert voor een gezond bewegingspartroon


Volgens de spiernorm zou een persoon 2x per week aan krachttraining en lenigheid moeten doen. Spiertraining hoeft niet per se op de sportschool en voor lenigheid is het niet noodzakelijk om naar ballet te gaan. Wel is het belangrijk dat als getraind wordt voor stevige en lenige spieren, dat de oefeningen juist worden uitgevoerd om effect te hebben en blessures te voorkomen. TLastics zorgt voor deze kennis waaronder kennis over het belang van een goede warming-up en cooling-down.  

Zin om met het team aan de slag te gaan?